Bizi arayabilir veya e-posta gönderebilirsiniz. Telefon: 444 26 46 Email:info@animallia.com

KEDİ VE KÖPEKLER NASIL İYİ ANLAŞIR?

Aralarında anlaşamayan geçimsiz insanlar için ‘’kedi - köpek gibi didişiyorlar’’ deriz. Fakat yapılan son araştırmalar bu lafın tam olarak gerçeği yansıtmadığını gösteriyor. Tel Aviv Üniversitesinden Joseph Terkel’in 170 çift kedi- köpek üzerinde yaptığı araştırmaya göre, beraber yaşayan bu hayvanların 2/3’ü gayet uyum içerisinde yaşamayı başarıyorlar.

Araştırma sonuçlarına göre, kedinin köpekten sonra eve gelmesi çıkacak sorunları büyük ölçüde önlüyor. Bunun sebebi kedilerin yaşadıkları mekanı daha çok sahiplenmesidir. Köpekten sonra eve gelen kedi evdeki diğer hayvanı ilk günden kabullenip, bölge koruma savaşına niyetlenmiyor.  Bir yaşından küçük köpekler kedileri daha çabuk kabul ederler. Eve gelen ikinci hayvan köpekse, evdeki kedinin 6 aydan küçük olması işleri kolaylaştıran bir diğer unsur. Bir kediniz var, ve de bir köpek almak istiyorsanız, bu avantajı kullanıp, kediniz yetişkin olmadan köpek almanızı öneririz.

Kedilerin ve köpeklerin vücut dilleri farklıdır. Bir kedinin kafasının yönünü çevirmesi saldırgan lık; bir köpeğin kafasının yönünü çevirmesi ise kabullenme anlamına gelir. Beraber yaşayan 45 çift kedi – köpek üzerinde yapılan araştırmaya göre, bu hayvanların 4/5’i birbirlerinin vücut dillerini öğrenip, uyum içinde yaşamaktadır.

 

PÜF NOKTALARI

Kedi ve köpeğinizi asla zorla bir araya getirmeyin. Karşılaşmalar doğal olarak gelişmelidir. Kedinin köpeğe yaklaşması daha uygundur. Eğer köpeğinizin temel eğitimi varsa, bu anlarda ‘’kal’’ komutu verin. Kediniz her köpeğe yanaştığında, köpeğinizi ödüllendirin. Kısa bir süre sonra köpeğiniz kediyi lezzetli ödüllerle ilişkilendirecek, ve etrafta kedi olmasının iyi bir şey olduğunu düşünecektir.

Kedi ve köpeğin her ikisi de avcı hayvanlardır. Koşan, kaçan diğer hayvanları kovalamak, yakalamak içgüdüsüne sahiptirler. Köpeğiniz fiziksel olarak daha avantajlı olduğu için genellikle kediyi kovalayacaktır. Böyle durumlarda köpeğinize mani olun. Kedinize her zaman kaçıp saklanabileceği, yalnız kalıp rahatsız edilmeyeceği bir başka oda temin edin.

Köpeğinizi uzun yürüyüşlere çıkarın. Yorulan köpeğiniz evde kediyi daha az kovalayacaktır. Ayrıca fiziksel aktiviteyi arttırmak köpeğinizin saldırganlığına da azaltacaktır.

En büyük kavgaların sebebi yemeği paylaşamamaktan çıkar. Kedi ve köpeğinizin mama kaplarını birbirinden uzağa koyun. Kedinizin mama kabını yükseğe koyarak köpeğin ulaşmasına mani olabilirsiniz. Kedi ve köpeklerin birbirlerinin yemeğini yemesi sağlıkları açısından da sakıncalıdır.

Tam bir uyum sağlanmadan asla kedi ve köpeğinizi baş başa denetimsiz bırakmayın. Köpeğin saldırıp kediyi boğduğu birçok üzücü olay yaşanmıştır.

Dostlarımızdan
Yorumlar :)